/Biersommelier.jpg 
/frans_en_ron.jpg
 
/Diploma-Biersommelier-Frans_S.jpg
Frans Ruiter…..
… is een bierspecialist die al vele jaren vanuit Heiloo in de bierwereld actief is. Naast eigenaar van De Bierverbinding is hij 12½ jaar voorzitter van PINT Regio Noord-Holland geweest. In 2011 is hij tot Lid van Verdienste van de vereniging PINT* benoemd voor de vele jaren dat hij zich met zijn kennis en kunde geheel belangeloos heeft ingezet voor de vereniging. Hij organiseert vanaf 2005 de maandelijkse PINT Bierproefavonden in Heiloo, waar in 13 jaar 2.500 proevers zijn geweest. Hij heeft het recept van de “Egmondse Witte” van Brouwerij Egmond ontwikkeld na eerst het eigen bier Francesconer op de markt te hebben gebracht (2011). Hij is in het bezit van de SVH-diploma Cafébedrijf (Basisvakbekwaamheid Horeca en Sociale Hygiëne).
Ron Rabouw…
… is al sinds 1979 bezig met bier, in de beginjaren uitsluitend gericht op België. In 1984 werd hij het eerste Nederlandse OBP lid (Objectieve Bier Proevers, het huidige Zythos) en in 1985 heeft hij de eerste bierproefcursus van deze vereniging gevolgd. Sindsdien heeft hij al meer dan 100 proefavonden gegeven. In 1993 is hij lid geworden van PINT en in 2005 is hij toegetreden tot het bestuur van PINT Regio Zuid-Holland, waar hij van 2006 tot 2018 als voorzitter actief is geweest. 
 
Beiden…
… besloten in 2010 “De Bierverbinding” op te richten op basis van hun beider brede en diepe bierkennis en naar aanleiding van hun betere onderlinge kennismaking tijdens een bieropleiding. Beiden hebben namelijk deelgenomen in de pilotgroep van de cursussen van Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON), zowel in 2009 bij Niveau I (Algemene bierkennis) als in 2011/2012 bij Niveau II (Toegepaste bierkennis). Na afloop hebben ze meegeholpen de cursussen te verbeteren en aan te vullen en advies gegeven over de cursusinhoud, zowel tekstueel als didactisch. Beide opleidingen zijn met een diploma afgerond. De laatste stap is in 2013 gezet bij de Doemens Academie te Duitsland/Oostenrijk. Beide heren zijn daar gediplomeerd Internationaal Biersommelier geworden!
 
* PINT is een landelijke bierconsumentenvereniging die de belangen van speciaalbierdrinkers en (kleine) brouwerijen behartigt, waarbij regio Noord-Holland bierfestivals, bierproefavonden, bierdiners, excursies en busreizen organiseert. (Inter)nationaal gerenommeerd is het jaarlijkse Meibockfestival te Amsterdam en steeds groter wordt het tevens jaarlijkse Noord-Hollands Bierfestival te Alkmaar. PINT Regio Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het jaarlijkse Winterbierfestival te Gouda en het Oak Aged Bier Festival in Rotterdam..